Copyright automatiseren

Copyright automatiseren

Het jaar is ondertussen alweer bijna 2 maanden oud en ik zie nog bij verschillende websites dat er onderaan de pagina 2021 staat. Doordat dit verouderd is, ziet je website er niet up-to-date uit en kunnen mensen zich ook afvragen hoe up-to-date je aanbod dan nog is.

Laat het gewoon automatisch aanpassen

Elementor heeft de mogelijkheid om dit jaartal automatisch voor je aan te passen bij de start van een nieuw jaar. Maar dan moet Elementor wel weten dat in dit stukje tekst een jaartal staat.
In de video hieronder laat ik je zien hoe je dit doet!

Jouw copyright jaartal automatiseren

Met 'Dynamische tags' kun je met Elementor PRO automatisch een jaartal of andere data toevoegen aan jouw teksten.

Huidige jaartal toevoegen

Je kunt een jaartal toevoegen met de optie 'Current date time'. Wanneer je hier op klikt zie je allereerst de volledige huidige datum, inclusief de tijd. We willen hier natuurlijk alleen het jaartal. 

Dit pas je aan bij de instellingen. Door hier de 'Date format' aan te passen naar Custom, kun je er voor kiezen om alleen 'Y' als format te houden. Zo zie je alleen het huidige jaartal. 

Copyright teken en bedrijfsnaam toevoegen

Nu heb je het jaartal, maar het is natuurlijk wel belangrijk om ook het copyright teken en je bedrijfsnaam toe te voegen. Die doe je bij 'Geavanceerd' bij de instellingen van het jaartal. 

Hier kun je de teksten voor en na het jaartal toevoegen. 

Belangrijke tip: voeg ook het jaartal dat je bent gestart toe. Hierdoor is alle content, ook de content die je niet in dit jaar hebt geplaatst, beschermd.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anouk Martens

Anouk Martens

Hi, ik ben Anouk Martens en met mijn bedrijf Anouk Martens Producties help ik ondernemers online te shinen door middel van websites & fotografie! ☆