Het WordPress kennisplatform voor creatieve ondernemers

Happy Business Kit

Optimalisatie plugins

De beste optimalisatie plugins voor jouw website

Iedereen wil graag een snelle website. Er zijn dan ook verschillende manieren en plugins om je website te optimaliseren. Omdat er zo veel verschillende opties zijn, laat ik je in dit artikel zien welke plugins ik gebruik.

Het is natuurlijk niet zo dat alleen deze plugins goed zijn. Het kan dan ook zo zijn dat er over een tijdje een deel 2 van dit artikel komt, waarin ik nieuwe plugins laat zien. Gebruik vooral een plugin waar jij je goed bij voelt en als je hierover twijfelt, stuur mij dan zeker een berichtje! Ik kijk graag met je mee. šŸ˜‡

Een plugin om je foto's te verkleinen

Foto’s zorgen voor een langere laadtijd, omdat dit vaak grote bestanden zijn. Met de plugin Smush kun je je foto’s comprimeren en ervoor zorgen dat ze niet meer zoveel laadtijd opslokken. Heel erg handig!

De code van je site optimaliseren

WordPress websites bevatten veel code en dit kan de laadtijd van je website negatief beĆÆnvloeden. De plugin Hummingbird zorgt ervoor dat deze code op de juiste manier wordt ingeladen en dat deze gecomprimeerd is, waardoor de laadtijd zo efficiĆ«nt mogelijk wordt ingezet!

Dus 2 plugins die ik ontzettend fijn vind om te gebruiken zijn:

  • Smush – voor gecomprimeerde foto’s
  • Hummingbird – voor gecomprimeerde code en het efficiĆ«nt laden van je website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anouk Martens

Anouk Martens

Hi, ik ben Anouk Martens en met mijn bedrijf Anouk Martens Producties help ik ondernemers online te shinen door middel van websites & fotografie! ā˜†