Het WordPress kennisplatform voor creatieve ondernemers

Happy Business Kit

Type fotografie

Type fotografie voor je website

De fotografie van je website is heel erg belangrijk voor de sfeer die de website uitstraalt. Er zijn verschillende soorten fotografie die je voor jouw website kunt gebruiken, met ieder zijn eigen voordelen. Daarom neem ik ze in dit artikel even kort met je door.

Branding fotografie

Door foto’s te maken die bij jouw branding passen, komt er meer eenheid in jouw verschillende online en offline uitingen. Klanten herkennen de kleuren die jij gebruikt op je website, omdat zij deze ook al op jouw sociale media voorbij hebben zien komen. Dit voelt vertrouwd.

Branding fotografie is ook belangrijk omdat je op deze manier goed je gezicht en werk kunt laten zien. Het is persoonlijk en authentiek.

Branding fotografie
Branding fotografie

Stockfotografie

Ook stockfotografie kan handig zijn. Dit kun je gebruiken wanneer je zelf nog geen foto’s hebt gemaakt of wanneer het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een foto zelf te maken. Een nadeel aan stockfotografie is dat het niet authentiek is, iedereen kan deze foto’s gebruiken en het is dus ook mogelijk dat klanten de foto al eens eerder op een andere website voorbij hebben zien komen. Dat is jammer.

Stockfotografie kan gratis en voor een bedrag per foto zijn.

Stock fotografie

Eigen beeldbank fotografie

Door een eigen beeldbank te maken kun je gebruik maken van eigen foto’s die niemand anders heeft. Dit kost echter wel veel tijd en geld (vooral wanneer je een fotograaf hiervoor inhuurt).

Ik ben momenteel bezig met het maken van een beeldbank waar mijn klanten voor een bepaald bedrag per maand toegang toe kunnen krijgen. Dit is een exclusieve, online beeldbank die wordt aangevuld met foto’s voor verschillende seizoenen en gelegenheden. Je kunt deze foto’s gebruiken voor je website en social media. Super handig!

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang hiervan? Klik dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anouk Martens

Anouk Martens

Hi, ik ben Anouk Martens en met mijn bedrijf Anouk Martens Producties help ik ondernemers online te shinen door middel van websites & fotografie! ☆